Principal verhoogt duurzaamheidsaanbod met lancering van nieuw Global Sustainable Food and Biodiversity Fund

Bron
Principal

Principal Asset Management heeft vandaag de lancering aangekondigd van het Global Sustainable Food and Biodiversity Fund, dat de toewijding van het bedrijf versterkt aan het leveren van duurzame en thematische producten die voldoen aan de eisen van de markt. Dit nieuwe fonds moet worden geclassificeerd als een artikel 9-fonds onder de Sustainable Finance Disclosure Regulation. Het Fonds richt zich wereldwijd op zowel institutionele als particuliere beleggers en is ontstaan uit een duidelijke, wezenlijke belangstelling voor de strategie in alle markten. Met behulp van fundamenteel onderzoek en een bedrijfseigen, bekroonde tool voor afstemming op de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s), zullen bedrijven waarin het Fonds belegt zich richten op bepaalde SDG’s, waaronder ‘Zero Hunger’, ‘Good Health & Wellbeing’, ‘Clean Water & Sanitization’ en ‘Responsible Consumption & Production’. Daarnaast bestaat ongeveer 80% van de portefeuille van het Fonds uit beleggingen in bedrijven die zich willen richten op de impact op de biodiversiteit door middel van hun oplossingen of bedrijfsbeleid.

Met een wereldbevolking van 10 miljard tegen 2050, zal ongeveer 56% meer voedsel nodig zijn om de groei te ondersteunen. Als zodanig groeit de vraag naar duurzaam voedsel en biodiversiteit, met een toename van technologie binnen de landbouw die leidt tot een versnelling van het beleggingspotentieel en tegelijkertijd de impact op het milieu van ons voedselsysteem vermindert.

Martin Slipsager Frandsen, Global Equities Portfolio Manager, Principal Asset Management, zei: “We zijn verheugd om het Global Sustainable Food and Biodiversity Fund te kunnen aanbieden aan klanten over de hele wereld. Wij geloven dat duurzame voedselproductie het meest geloofwaardige pad is om de biodiversiteit te verbeteren. Omdat landbouw de meest aan biodiversiteit blootgestelde sector blijft, heeft hij het grootste potentieel voor impact en wij geloven dat de huidige vraag naar biodiversiteit zal leiden tot geweldige beleggingsmogelijkheden.”

“We hebben de strategie twee jaar geleden gelanceerd en hebben in die periode potentiële beleggers een voorproefje gegeven. We zijn verheugd om te kunnen voldoen aan de behoeften van beleggers die een geregistreerd fonds nodig hebben”, vervolgde Frandsen.

Het Fonds zal streven naar kapitaalgroei door te beleggen in bedrijven die zich inzetten voor duurzame landbouw en voedselzekerheid. Het richt zich op investeringen in voedsel en landbouw in verschillende sectoren, met name in bedrijven die de nadruk leggen op operationele efficiëntie op het gebied van voeding en landbouw/milieu. De lancering markeert een voortzetting van bredere inspanningen om klanten op de SDG’s afgestemde en thematische producten aan te bieden. Het Principal Global Responsible Equity Fund, een UCIT-strategie, zal later
deze maand zijn driejarige track record bereiken, met sterke prestaties ten opzichte van de benchmark.

Share Button