Krullenbollen investeren mee in lancering van het ecologische haarproductenlijn voor krullen: VOAM, al 100.000 euro bereikt in crowdfunding

Bron
VOAM

Milou de Nijs, oprichter van de kapperszaak Purelou met vestigingen in Tilburg, Den Bosch en Breda, is een crowdfunding gestart om haar eigen haarproductenlijn voor krullen te lanceren: VOAM. De haarproducten van VOAM zijn ecologisch en speciaal ontwikkeld voor de verzorging van krullen. De crowdfunding is gestart om een volledige productlijn te introduceren, voor de lancering is minimaal 180.000 euro nodig. In korte tijd is al 100.000 geïnvesteerd door 113 krullenbollen.

Strijd met ziekte

In 2016 opende ondernemer Milou de Nijs haar eerste Purelou Kapsalon in Tilburg, de Purelou zaken zijn gespecialiseerd in krullen en maken uitsluitend gebruik van ecologische producten. Deze wens bij de Nijs om een eigen ecologische kapperzaak te openen onstond na een persoonlijke strijd met ziekte: “Tijdens mijn persoonlijke strijd met ziekte begon ik het belang in te zien van het gebruik van ecologische producten, het gebruik van chemische producten maakt ons – soms letterlijk – ziek. Ik besloot uitsluitend met ecologische producten te gaan werken, Purelou is een salon waarvan het hart klopt voor de natuur en de mens”, aldus de Nijs.

De eerste zaak van de Nijs werd al snel een succes, inmiddels heeft Purelou naast de kapsalon in Tilburg ook een vestiging in Den Bosch en Breda geopend en is de kapsalon meermaals uitgeroepen tot de leukste kapperszaak van Brabant.

Lancering ecologische haarverzorging

Een logische volgende stap voor de ondernemer is het lanceren van haar eigen haarverzorgingslijn. “Door de jaren heen hebben we een online community opgebouwd met maar liefst 17.000 krullenbollen. Daar komt regelmatig de wens naar voren voor goede ecologische haarverzorging. Ik voelde me geroepen deze te ontwikkelen en ik ben trots op de productlijn die we nu ontwikkeld hebben”, vertelt de Nijs.

De Nijs heeft inmiddels 11 producten ontwikkeld, voor reiniging, styling en verzorging. De producten zijn met de hand ontwikkeld, met lokale ingrediënten uit Europa en zonder proefdieren. Daarnaast worden de producten verpakt in 80% gerecycled materiaal: “Dit zijn allemaal belangrijke onderdelen, zo zorgen we dat de huid verzorgd blijft zonder de schadelijke effecten van chemicaliën”

Crowdfunding gestart

De producten worden online en in de Purelou kapsalons al kleinschalig verkocht, maar voor de officiële lancering is de Nijs een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow. “Crowdfunding stelt ons in staat om onze community van krullenbollen direct te betrekken bij de lancering van VOAM en het geeft ons de kans om ons verhaal te vertellen en onze missie te delen,” zegt de Nijs. Tot nu toe is al ruim 100.000 euro opgehaald, 113 krullenbollen investeren mee. Het minimaal benodigde bedrag om de lancering van de eerste productlijn te realiseren is 180.000 euro.

Share Button