Quatt haalt 25 miljoen euro groeigeld op bij investeerders

Quatt, een in Amsterdam gevestigde scale-up in slimme warmtepompen, heeft 25 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald in een investeringsronde, geleid door Blue Earth Capital, met deelname van Seaya Andromeda en bestaande investeerder Impact Equity Fund.

Quatt, een in Amsterdam gevestigde scale-up in slimme warmtepompen, heeft 25 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald in een investeringsronde. Van links naar rechts: Quatt-oprichters Marijn Flipse en Bas Flipse steken het groeigeld in productontwikkeling en internationale uitbreiding van hun bedrijf. Klik op het beeld om de rechtenvrije foto in hoge resolutie te downloaden.

Quatt heeft de afgelopen twee jaar een snelle groei doorgemaakt en inmiddels meer dan 7.500 slimme warmtepompen in Nederland geïnstalleerd. “Door de snelle terugverdientijd en goede service kiezen steeds meer Nederlanders voor onze warmtepomp”, zegt Marijn Flipse, CEO en medeoprichter van Quatt. “In de drie jaar sinds onze oprichting hebben we een leidende positie in de warmtepompmarkt bereikt dankzij onze klantgerichte aanpak, slimme software en aantrekkelijk ontwerp. Door ons te richten op productontwikkeling, verkoop en installatie in eigen beheer, leveren we een uitstekende klantervaring tegen een zeer concurrerende prijs. We zijn er trots op dat dit wordt erkend door internationale investeerders.”

Nieuwe producten en internationale expansie

Quatt heeft onlangs twee uitbreidingen aangekondigd voor zijn hybride warmtepomp: de All-Electric upgrade en het gepatenteerde koelsysteem Chill. De financiering zal Quatt in staat stellen de ontwikkeling van deze en andere nieuwe producten te versnellen. Flipse voegt toe: “Europa zal in de komende 5 tot 10 jaar aanzienlijke stappen moeten zetten in de transitie naar duurzame energie in de gebouwde omgeving. Wij willen duurzame woningen toegankelijk maken voor iedereen en tegelijkertijd de energiekosten verlagen. We kijken verder dan alleen de warmtepomp en de Nederlandse grenzen.” Als onderdeel van de expansiestrategie gaat Quatt samenwerken met installatiepartners, energiebedrijven en andere marktspelers.

Warmtepompen zijn een belangrijk onderdeel voor de Europese energietransitie, waarin bijna 80 procent van de energie gebruikt wordt voor ruimte- en waterverwarming, met nog steeds een grote afhankelijkheid van aardgas. Kayode Akinola, Hoofd Private Equity bij Blue Earth Capital, stipt aan dat het vertrouwen van consumenten in warmtepompen toeneemt dankzij de slimme producten van Quatt. “Quatt maakt echte energie- en kostenbesparingen mogelijk en helpt consumenten hiermee eenvoudig de eerste stap te zetten in de richting van een gas- en fossielvrij leven. Dit sluit aan bij Blue Earth’s ambitie om de energietransitie te versnellen, door in bedrijven te investeren die hier actief aan bijdragen.”

Energietransitie

Het modulaire systeem van Quatt speelt volgens Carlos Fisch, partner en co-head bij Seaya Andromeda, een belangrijke rol in de energietransitie. “Consumenten kunnen geleidelijk overschakelen naar duurzame energie. Vanaf deze winter kan de hybride warmtepomp van Quatt worden uitgebreid naar een volledig elektrisch systeem, en in het voorjaar van 2025 lanceren ze Chill, een uniek airconditioningsysteem dat koelt met behulp van de bestaande warmtepomp. Met deze producten kan Quatt zijn leidende positie in de markt versterken.”

Het Nederlandse investeringsfonds Impact Equity Fund, dat in 2022 in Quatt investeerde, neemt ook deel aan deze financieringsronde. Randolf Nijsse, oprichter van Impact Equity Fund, is vooral onder de indruk van de klantreis van het Nederlandse merk. “Het gemak van aankoop is cruciaal voor succes en impact op de energietransitie. De producten van Quatt zijn laagdrempelig, wat onderscheidend is in deze markt.”

Over Quatt

Quatt is een in Amsterdam gevestigde scale-up die gespecialiseerd is in slimme warmtepompen. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en installeert de Quatt Hybrid, een hybride warmtepomp aangedreven door slimme software. Quatt is marktleider in Nederland en onderscheidt zich door warmtepompen toegankelijk te maken, aantrekkelijk vorm te geven en de beste terugverdientijd te garanderen. Het snelgroeiende bedrijf is in 2021 opgericht door de broers Marijn en Bas Flipse en heeft ongeveer 160 medewerkers. Ze streven ernaar om 3 miljoen huishoudens te helpen overstappen op duurzame energie tegen 2030.

Over Blue Earth Capital

Blue Earth Capital is een wereldwijde, onafhankelijke, gespecialiseerde impactinvesteerder, gevestigd in Zwitserland, met activiteiten in New York, Londen en Konstanz. Blue Earth Capital streeft ernaar de meest urgente sociale en ecologische uitdagingen van de wereld aan te pakken door meetbaar impact te maken, naast aantrekkelijke en marktconforme financiële rendementen. Het bedrijf opereert met gerichte private equity, private credit en fondsoplossingen. Blue Earth Capital is eigendom van de liefdadigheidsinstelling Blue Earth Foundation die zich richt op grote impact om initiatieven en zakelijke ondernemingen te ondersteunen en een rechtvaardigere en duurzamere toekomst te realiseren.

Over Seaya Andromeda

Seaya Andromeda is een pan-Europees Climate Tech Venture Capital gericht op groei. Met €300 miljoen aan beheerd vermogen, is Andromeda een SFDR Artikel 9 fonds met als missie om mondiale duurzaamheidsuitdagingen aan te pakken en winst met een doel te leveren door te investeren in technologiegedreven bedrijven die zich richten op energie, CO2-reductie, de circulaire economie en de duurzame voedselwaardeketen. Seaya Andromeda maakt deel uit van Seaya, het toonaangevende Europese Venture Capital platform, met kantoren in Madrid, Barcelona en Mexico-Stad.

Over Impact Equity

Impact Equity Fund, gevestigd in Nederland, is toegewijd aan het genereren van duurzaam financieel rendement, door sociaal en ecologisch impact te maken. Het bedrijf investeert in innovatieve ondernemingen die aansluiten bij haar kernwaarden van duurzaamheid, gelijkheid en groei gericht op transformatie. Hierbij maakt Impact Equity Fund gebruik van haar expertise en netwerk om bedrijven te ondersteunen die bijdragen aan een betere samenleving en milieu.

Share Button