Invest International helpt bij opschaling van Nederlandse zeewierspecialist

Invest International gaat de The Seaweed Company (TSC) helpen bij haar internationale ambities met een investering in de ontwikkelfase van het bedrijf. De investering is bedoeld om onderzoek te doen zodat de productietechnologie van zeewier kan worden geoptimaliseerd voor de internationale productie van Nederlandse biostimulanten, een natuurlijk hulpmiddel die de groei en weerstand van planten verbetert. The Seaweed Company wil Europees marktleider worden voor de duurzame, kosteneffectieve en betaalbare verwerking van zeewierextracten. Dit sluit aan bij de missie van Invest International, om bedrijven te helpen bij het financieren van internationale businessplannen. Met name voor het MKB wordt het steeds lastiger om internationale markten te veroveren.

The Seaweed Company, opgericht in 2018, biedt schaalbare zeewieroplossingen zoals hulpmiddelen voor de landbouw om planten beter te laten groeien met minder gebruik van kunstmest en pesticiden. Joost Wouters van TSC: “We benutten het ongebruikte potentieel van zeewier. Onze droom is om een ​​duurzaam en gezond voedselsysteem te creëren voor onszelf, onze kinderen en toekomstige generaties. We zijn blij dat Invest International onze visie ondersteunt. We zijn van plan deze investering te gebruiken om onze productietechnologie te verbeteren en te optimaliseren om aan de vraag te voldoen en de impact te vergroten. Een investering in technologie om onze innovatie verder te versnellen.”

Onzekerheden verkleinen

Michiel Slootweg, van Invest International: “Door de betrokkenheid van Invest International worden ​​onzekerheden en risico’s rond projecten verkleind, waardoor ze financierbaar worden en bijdragen aan de ontwikkeling van schaalbare, innovatieve bedrijfsmodellen. The Seaweed Company biedt een oplossing voor mondiale uitdagingen. Ideeën die de wereld veranderen. Een revolutionair idee van een Nederlands bedrijf dat kan helpen de landbouw duurzamer te maken. Maar het is ook een investering die Nederland een internationale marktleider kan maken met een nieuw product. Dat is voor ons een belangrijke reden om dit initiatief te ondersteunen zodat we het mogelijk maken voor The Seaweed Company om de volgende stap te zetten.”

Slootweg vervolgt” “Wij verstrekken ontwikkelingskapitaal om internationaal nieuwe markten te ontsluiten en het financiële risico te verminderen. Met het beschikbaar stellen van dergelijk kapitaal delen we het ontwikkelingsrisico dat daarmee gepaard gaat en eisen we de investering pas terug als er succes is geboekt.”

Banen in Ierland en Nederland

Zeewier heeft niet alleen een positief effect op onze leefomgeving, het biedt ook kansen voor de visserijsector. Geïntegreerde cultivatie van verschillende soorten vis, schaaldieren en planten dient als een veelbelovende oplossing voor de duurzame ontwikkeling van de aquacultuur. Het project zal naar verwachting meerdere banen ondersteunen in Ierland en Nederland tijdens de pilotfase en in de seizoenen voor het oogsten en zaaien.

Share Button