Crowdfunding: IJsmaker IJscuypje breidt uit met veganistisch roomijs en meer eigen winkels

Bron
IJscuypje

Ambachtelijke ijsmaker uit Amsterdam: IJscuypje, is een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow om te groeien met eigen winkels in Amsterdam, ook gaan zij een partnerschap aan met de Amsterdamse start-up IJsbaart. Sinds de start in 2007 zijn de IJscuypje ijssalons niet meer weg te denken uit Amsterdam en omgeving. Nu de vraag naar veganistische alternatieven in de hoofdstad stijgt wil de ijsmaker hun aanbod verrijken met veganistisch roomijs. Voor de productie van het veganistische ijs slaat het bedrijf de handen ineen met ijs start-up IJsbaart. IJsbaart produceert veganistisch ijs op een stokje in de fabriek van IJscuypje, met het partnerschap wordt onder andere het veganistische ijs van IJsbaart doorontwikkeld tot schepijs. In totaal is 300.000 euro nodig om de plannen te realiseren, al 124.000 euro is bereikt.

IJscuypje

In 2007 werd de eerste IJscuypje winkel geopend in de Amsterdamse Pijp, vlakbij de Albert Cuypmarkt, waar ook de naam IJscuypje vandaan komt. Voor ijs uit deze piepkleine ijssalon reden Amsterdammers vanuit de hele stad om. Inmiddels is IJscuypje uitgegroeid tot een (franchise) ijssalonketen van 24 vestigingen die niet meer weg te denken is uit de Amsterdamse straten en andere delen van Nederland. Sinds kort zijn er onder andere ook vestigingen geopend in Rotterdam, Hilversum, Zwolle en Tilburg.

Het romige ijs van eigen bodem wordt gemaakt van de zuivel van zuivelboerderij Weerribben Zuivel, aan de rand van het Nationaal Park Weerribben-Wieden, waar ook de IJscuypje ijsfabriek staat. Naast het room- en yoghurtijs maakt het bedrijf ook sorbetijs. “Onze missie is altijd geweest om mensen te laten genieten van ijs zoals het hoort te zijn, we maken het ijs nog steeds volgens ambachtelijk recept en vanuit onze eigen ijsfabriek op het terrein van de zuivelboerderij waar de zuivel voor ons ijs vandaan komt”, aldus Josine de Gier.

Veganistisch roomijs van IJscuypje

De laatste jaren merkt de ijsmaker dat de markt in beweging is: “We zijn altijd voorloper geweest in de ijsmarkt, we merken nu dat de vraag naar kwalitatief gevarieerd veganistisch ijs groeit in Amsterdam. Daarin willen we ook voorop blijven, daarom gaan we een samenwerking aan met IJsbaart”, vertelt De Gier.

 “IJsbaart, heeft zich de laatste jaren volledig gespecialiseerd in veganistisch roomijs, het unieke aan IJsbaart is dat zij het veganistische ijs heel romig krijgen, een kwaliteit die bij IJscuypje past. IJsbaart maakt voor hun productie al gebruik van onze ijsfabriek en wij willen hun ijs doorontwikkelen tot schepijs, zodat we naast ons vegan sorbetijs ook veganroomijs kunnen aanbieden’’, aldus De Gier. De Amsterdamse start-up IJsbaart kan met dit partnerschap hun positie op de ijsmarkt bestendigen en verdere groeiambities realiseren.

Crowdfunding

Om het veganistische ijs op de markt te brengen is een crowdfunding gestart. In totaal is 300.000 euro nodig, hiermee koopt IJscuypje een aandeel in de vegan start-up en kan de samenwerking versterkt worden. Daarnaast heeft IJscuypje ook plannen om winkels in Amsterdam terug te kopen in eigen beheer. Voor de financiering heeft de ijsmaker bewust gekozen voor een crowdfunding via CrowdAboutNow “Wij willen de groei van IJscuypje graag delen met onze klanten en fans, met deze crowdfunding kunnen we de stap naar veganistisch ijs samen met velen ijsliefhebbers in Amsterdam en omstreken realiseren”, aldus de Gier. Tot nu toe is al ruim 124.000 euro opgehaald.

Share Button