osapiens haalt $120 miljoen op in financieringsronde onder leiding van Growth Equity bij Goldman Sachs Alternatives

osapiens, het toonaangevende ESG-platform en leverancier van oplossingen voor compliance en duurzaamheidsrapportage, kondigde vandaag de voltooiing aan van een Series B-financieringsronde van $120 miljoen onder leiding van Growth Equity bij Goldman Sachs Alternatives. De fondsen zullen worden gebruikt om de internationale expansie te versnellen en verder te investeren in het technologieplatform, waarmee osapiens bedrijven helpt om beter te voldoen aan regelgeving, en meer veerkrachtig en efficiënter te worden. Goldman Sachs Alternatives heeft een minderheidsbelang verworven in osapiens en sluit zich aan bij de bestaande investeerder Armira Growth, die de Series A van $27 miljoen in 2023 leidde.

osapiens heeft zich snel gevestigd als een wereldleider in de ESG-technologiesector. Het kernaanbod, de osapiens-HUB, is een AI-gedreven cloudgebaseerd platform dat de naleving van internationale ESG-regelgeving vereenvoudigt, waaronder de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), de European Union Deforestation-free Regulation (EUDR) en de Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD). Daarnaast stelt de osapiens-HUB bedrijven in staat om risico’s in bedrijfsvoeringen de toeleveringsketens te identificeren en te beperken, en om de handmatige werkzaamheden te verminderen door middel van procesautomatisering.

De mogelijkheid om gebruik te maken van een gemeenschappelijk datamodel en verschillende modules voor compliance, risicobeperking en operationele efficiëntie te integreren in één platform is uniek. Het maakt een echte impact mogelijk en het onderscheidt osapiens duidelijk van zijn concurrenten. Door de transparantie en efficiëntie te verbeteren, biedt osapiens bruikbare inzichten die bedrijven in staat stellen om duurzaamheid op lange termijn te bevorderen en een positieve impact hebben.

“We zijn verheugd om samen te werken met Goldman Sachs”, zegt Alberto Zamora, medeoprichter en CEO van osapiens. “Hun steun is een bewijs van onze leidende positie in deze zeer competitieve en snel evoluerende markt van ESG-naleving en procesefficiëntie. We zijn er trots op één enkel platform aan te bieden dat bedrijven over de hele wereld helpt om met gemak en vertrouwen door de complexiteit van ESG-regelgeving te navigeren en duurzaamheid op lange termijn te bereiken. osapiens stelt bedrijven in staat om een positieve impact te hebben, niet alleen op hun winst- en verliesrekening, maar ook op de planeet.”

Alexander Lippert, Managing Director in Growth Equity bij Goldman Sachs Alternatives, voegt hieraan toe: “osapiens creëert buitengewone waarde voor hun klanten, helpt hen te voldoen aan een toenemend aantal wettelijke vereisten, en genereert tegelijkertijd tastbare bedrijfswaarde. Wij zien een enorm potentieel in osapiens en helpen hen graag verder met hun missie.”

osapiens werd in 2018 opgericht in Mannheim, Duitsland door Alberto Zamora, Stefan Wawrzinek en Matthias Jungblut. Het internationale team van meer dan 300 toegewijde professionals ondersteunt meer dan 1.300 klanten wereldwijd, waaronder Bosch, Coca Cola North America, Metro, Costco, Ritter Sport, Lidl, Celanese, C&A en DM. De fondsenwerving sluit een jaar af van snelle groei voor osapiens, met een groei van het totale aantal klanten van meer dan 473% in 2023.

Share Button