Het Nederlandse Watermeln haalt ruim 3.5 miljoen euro op en zet koers naar marktleiderschap in waterstof generatoren

Bron
Watermeln

Het Amsterdamse Watermeln, de innovatieve leverancier van waterstof brandstofcel generatoren, heeft met trots aangekondigd dat het bedrijf ruim 3.5 miljoen euro heeft opgehaald in een recente investeringsronde. Deze financiering is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Klimaat en Energiefonds (AKEF) en BEEQUIP. Watermeln investeert in totaal meer dan 4 miljoen in de opschaling en aanschaf van waterstofgeneratoren en versterkt hiermee zijn positie als marktleider in de duurzame stroomvoorziening. Vorig jaar wist het bedrijf al ruim 1,5 miljoen op te halen.

Momenteel bestaat de verhuurvloot van Watermeln uit drie WM-200-units, elk met een vermogen van 200 kW. Met de nieuwe investering zal de vloot worden uitgebreid naar 13 stuks, waarmee Watermeln aanzienlijk meer projecten kan bedienen. Dit is nog maar het begin: naast de WM-200 wordt er intensief gewerkt aan en geïnvesteerd in de ontwikkeling van zowel kleinere als grotere waterstofaggregaten en opslagtanks, om zo een breder scala aan klanten te kunnen bedienen.

“Onze ambitie is om waterstofgeneratoren toegankelijk en betaalbaar te maken voor een breed publiek,” aldus Jeff Wezel, co-founder van Watermeln. “We zijn enorm dankbaar voor het vertrouwen van onze investeerders. Dankzij hun investering kunnen we onze productie versnellen en ons productaanbod verder uitbreiden. We hebben veel ervaring opgedaan met de stroomvoorziening voor offgrid festivals, laadpleinen en bouwplaatsen. Nu is het tijd om deze ervaring te gebruiken om de markt verder te verbeteren en een leidende rol te spelen in de transitie naar duurzame energie.”

Watermeln ziet nog veel ruimte voor verbetering in de huidige markt. De organisatie is vastbesloten om deze kansen te benutten en een significante impact te maken op het gebied van duurzame stroomvoorziening. De huidige investering stelt het bedrijf in staat om te groeien en een volwassen speler te worden die klaar is voor grootschalige opschaling.

Co-founder Jasper Baltus legt uit: “Watermeln zijn missie is om niet alleen betrouwbare, maar ook veilige en betaalbare waterstofaggregaten aan te bieden die voldoen aan de hoogste eisen van onze klanten. Onze technologie en software is er klaar voor. Met deze financiering zijn we beter uitgerust dan ooit om die belofte waar te maken.”

Watermeln kijkt met vertrouwen naar de toekomst en verwacht met de uitbreiding van haar vloot en productlijn een sleutelrol te spelen in de verduurzaming van de energievoorziening. Deze strategische investering markeert een belangrijke mijlpaal in de groei van Watermeln en zet het bedrijf op de kaart als een grote speler in de waterstof sector.

Share Button