NWB Bank verstrekt haar eerste aan duurzaamheid gekoppelde lening aan woningcorporatie Domijn

Bron
NWB Bank

Voor het eerst heeft NWB Bank een aan duurzaamheid gekoppelde lening aan een woningcorporatie verstrekt. Samen met woningcorporatie Domijn uit Enschede hebben we gekeken naar hun duurzaamheidsdoelstellingen voor de komende vijf jaar. Als de corporatie deze doelstellingen behaalt krijgen ze korting op de rente en besparen zij de komende jaren meer dan €80.000.

Samen met de corporatie hebben we een aantal ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen afgesproken. In de komende 5 jaar vermindert Domijn de hoeveelheid broeikasgassen die ze uitstoot via haar woningbezit met 6.830 ton CO2-equivalent. Bijvoorbeeld door woningen te isoleren of ze aan te sluiten op een duurzaam warmtenet. Daarnaast isoleert de corporatie vanaf nu standaard met bio-organisch materiaal zoals vlas.

Door de koppeling tussen de duurzaamheidsprestaties en de korting op de rente spreken we van een zogenoemde Sustainability Linked Loan. Domijn is de eerste corporatie met zo’n duurzame lening. Frank Roerdinkholder, manager Financiën bij Domijn: “Daar zijn we best een beetje trots op. We zoeken altijd naar manieren om slim en zuinig met het geld van onze huurders om te gaan. Dit is daar een goed voorbeeld van. Natuurlijk zijn we ook erg blij dat de NWB Bank hierin zo met ons meedenkt.”

Frenk van der Vliet, chief commercial officer NWB Bank: “We zien Domijn op het gebied van duurzaamheid als een koploper binnen de corporatiesector. Heel passend dus dat we dit relatief nieuwe product met Domijn zijn overeengekomen. We vertrouwen erop dat het als voorbeeld voor andere corporaties kan dienen.”

Share Button