Aurora wordt een coöperatie: Investeer in de toekomst van biologische zuivel

Bron
Aurora

 “Minder alleen, meer samen,” klinkt het vanuit de 100% biologische kaasmakerij Aurora in Kranenburg. “Want alleen samen kunnen we echt het verschil maken.” Het omvormen naar een coöperatie wint steeds meer terrein bij bedrijven die een missie hebben die bijdraagt aan het grotere geheel. Aurora zet de eerste stap in dit transformatieproces door een investeringsronde te lanceren via het investeringsplatform Broccoli.

Aurora, opgericht in 1980, is een gevestigde naam in de biologische zuivelindustrie. Vanuit Kranenburg produceert Aurora met passie en toewijding een breed scala aan biologische kazen, die allemaal voldoen aan de hoogste normen van duurzaamheid en kwaliteit. Aurora staat bekend om haar authentieke bereidingswijzen en het gebruik van biologische melk afkomstig van lokale boerderijen die werken met respect voor dier en natuur. Door de jaren heen heeft Aurora een sterke reputatie opgebouwd voor haar bijdrage aan de biologische sector en het bevorderen van eerlijke landbouwpraktijken. “Veertig jaar geleden, toen we begonnen, werden we nauwlettend in de gaten gehouden: biologische zuivelproducten, wie doet dat nou? Wij dus”, zegt Harry ten Dam, oprichter en eerste generatie van Aurora. Al snel bleek dat dit de juiste keuze was, zowel voor de mens als voor de planeet.

Door nu een coöperatie te worden, maakt Aurora een bewuste keuze voor een bedrijfsmodel dat zowel ethisch als duurzaam is. Een coöperatie is meer dan een traditionele bedrijfsstructuur; het is een gemeenschap van gelijkgestemden die samenwerken aan een gemeenschappelijk doel. Voor Aurora betekent dit dat niet alleen het bedrijf, maar ook haar boeren, klanten, leveranciers en liefhebbers van biologische zuivelproducten betrokken zijn bij het vormgeven van de toekomst. “Door iedereen te betrekken bij Aurora geloven we écht het verschil te kunnen maken, want dat is nodig in deze sterk groeiende zuivelmarkt”, aldus Manon ten Dam, tweede generatie Aurora. Dit model biedt de mogelijkheid om samen verantwoordelijkheid te dragen voor de duurzame groei en het succes van het bedrijf, met als doel de biologische zuivelmarkt blijvend te transformeren.

Voor investeerders biedt deelname aan een coöperatie zoals die van Aurora unieke voordelen. Je investeert niet alleen in een bedrijf, maar in een missie om de zuivelindustrie te verduurzamen. Als onderdeel van de coöperatie word je actief betrokken bij het bedrijf, waardoor je écht onderdeel bent van Aurora. Naarmate het bedrijf groeit en zich verder ontwikkelt, neemt de waarde van je investering toe. Maar het gaat om meer dan alleen financiële winst: je wordt deel van een beweging die streeft naar positieve verandering, door biologische producten voorop te stellen en bij te dragen aan een gezondere planeet.

Deze investeringsronde, opgezet in samenwerking met investeringsplatform Broccoli, verwelkomt de derde generatie Aurora. Met een minimale investering van €1.000,- kun je al deel uitmaken van de coöperatie en samen met Aurora werken aan een blijvende impact op de zuivelmarkt.

Share Button