Vindo Solar haalt nieuwe financiering op voor verdere expansie in Europa

Vindo Solar, een Nederlands familiebedrijf met een lange historie in de zonne-energiemarkt, kondigt met trots aan dat de tweede tranche van hun financiering via het platform ZonnepanelenDelen bijna rond is. Na een eerdere succesvolle tranche nodigt Vindo Solar particuliere investeerders opnieuw uit om te investeren in senior obligaties met aantrekkelijke voorwaarden: 8% rente en een looptijd van 3 jaar.

“Met een zeer goed gevulde pijplijn aan nieuwe zonne-energieprojecten en energieopslagprojecten kunnen we niet wachten om verder te groeien. Deze financiering is hiervoor belangrijk.” Eigenaar en directeur Mindaugas Jarusevicius van Vindo Solar.

Met de investering in de gezekerde senior obligaties biedt Vindo Solar investeerders de mogelijkheid om bij te dragen aan de verdere groei van duurzame energieprojecten in Europa en tegelijkertijd een aantrekkelijke rente te ontvangen.

De obligaties hebben een looptijd van 3 jaar en een rente van 8% per jaar. Obligatiehouders hebben daarbij veel zekerheden, door een combinatie van in onderpand gegeven zonneparken en verpanding van de aandelen op de bedrijven die onder de uitgevende instelling vallen.

Vindo Solar is sinds 2016 actief in de zonne-energiesector en heeft inmiddels meer dan 80 projecten gerealiseerd, met een totale capaciteit van 300 MW in diverse Europese landen. De focus ligt op engineering, levering, installatie en onderhoud van grootschalige zonne-energiesystemen. Het bedrijf werkt voor grote organisaties zoals Amazon, Vattenfall, Obton en BMW, die vertrouwen in de expertise en betrouwbaarheid van Vindo Solar.

Daarnaast ontwikkelt Vindo Solar de afgelopen jaren zelf nieuwe projecten: een operationeel zonnepark van 4 MW in Trakai, Litouwen en daarnaast heeft Vindo Solar een pijplijn van 56 MW aan zonne-energieprojecten in ontwikkeling.

Na eerder een tranche van ruim 1,3 miljoen euro aan obligaties te hebben geplaatst, is de tweede tranche van minimaal 2,5 miljoen euro aan obligaties bijna succesvol nu 2,3 miljoen euro is opgehaald.

Meer informatie over de obligaties, inclusief een uitgebreid informatie memorandum, is te vinden op de website van ZonnepanelenDelen: https://www.zonnepanelendelen.nl/vindo .

Share Button