Lightyear haalt meer dan 10 miljoen euro op voor zonnesystemen op voertuigen

Lightyear kondigt met trots haar grootste financieringsronde van meer dan 10 miljoen euro sinds de doorstart aan. Na een uitdagend jaar zorgen deze investeringen ervoor dat de productie van zeer efficiënte on-board zonnesystemen voor voertuigen, zoals zonnepanelen op autodaken, wordt voortgezet. Hierdoor wordt de technologie breed beschikbaar voor autobedrijven. De technologie biedt een enorme kans om mobiliteit te veranderen door maandenlang te rijden zonder op te laden.

“Dankzij de steun van onze investeerders zijn we enthousiast en gefocust op de toekomst. We zullen deze kans gebruiken om ons team van experts en technici uit te breiden om de toonaangevende leverancier van zonnesystemen aan boord van voertuigen te worden, en om de Lightyear-missie voort te zetten om iedereen schone mobiliteitsoplossingen te bieden”, aldus Bonna Newman, de CEO van Lightyear.

De huidige financiering voor de on-board zonnesystemen is strategisch en versterkt de commerciële positionering van Lightyear ten opzichte van automotive bedrijven. Het is de eerste van vele gepatenteerde technologieën voor mobiliteit op zonne-energie die Lightyear op de markt zal brengen. Deze technologieën hebben zich al bewezen en worden nu en in de nabije toekomst beschikbaar voor andere bedrijven.

Clemens Schlettwein, oprichter van Zero Point Holding en een van Lightyear’s grootste investeerders, voegt hieraan toe: “We hebben besloten om opnieuw te investeren omdat het nieuwe plan duidelijk en realistisch is. Lightyear’s nieuwe strategie creëert een overtuigende kans om de impact van bestaande en nieuwe technologieën te maximaliseren en biedt belangrijke oplossingen in de zoektocht naar duurzaam transport.”

In het afgelopen jaar zijn er veel waardevolle lessen geleerd die hebben geholpen bij de beslissingen om Lightyear te hervormen en te brengen waar het nu is: van het bouwen van een elektrisch voertuig op zonne-energie tot het breed beschikbaar maken van de technologie voor elektrische voertuigen op zonne-energie. Het nieuwe management onder leiding van CEO Bonna Newman is erop gericht om wereldwijd een toonaangevende leverancier van zonnesystemen voor voertuigen te worden.

Share Button