Van Lanschot Kempen versterkt haar impactpropositie door partnership met Collective Action

Van Lanschot Kempen Investment Management gaat een partnership aan met Collective Action, een 100% private markets impactspecialist. Het doel van deze samenwerking is om Van Lanschot Kempen’s kennis en ervaring rond impactinvesteren verder te verbreden en beter toegang te krijgen tot de markt van impactoplossingen.

Het partnership versterkt de impactadvisering van Van Lanschot Kempen en geeft klanten extra mogelijkheden om te beleggen in hoogwaardige impactvolle investeringen, in het bijzonder op het gebied van biodiversiteit.

Van Lanschot Kempen biedt sinds 2018 impactoplossingen aan en beheert op dit moment voor ongeveer € 4 miljard* aan impactgerelateerde oplossingen. De impactmarkt biedt beleggers unieke kansen. Maar het is ook een markt die specialistische kennis vereist. Collective Action is een kennis- en netwerkorganisatie gespecialiseerd in impactbeleggen. Samen met Collective Action kan Van Lanschot Kempen meer maatwerkoplossingen bieden aan haar klanten. In combinatie met de expertise in alternatieve beleggingen, creëert de samenwerking een sterkere positie in de markt van impactbeleggen.

Wilse Graveland, hoofd Institutional Solutions: ‘We zijn verheugd over de samenwerking met Collective Action. We zien bij onze institutionele klanten een sterke toename in de vraag naar hoogwaardige impactoplossingen. Met Collective Action geven we institutionele investeerders toegang tot brede ervaring in private markets- en impactinvesteringen en een wereldwijd netwerk. Zo kunnen we de beste proposities binnen de verschillende thema’s selecteren, allocaties versnellen en een impactvolle portefeuille opbouwen. Door deze samenwerking versterken we het impact-ecosysteem binnen Van Lanschot Kempen.’

Marlene Stam, Founding Partner Collective Action: ‘Wij zijn zeer enthousiast over de samenwerking met Van Lanschot Kempen. Schaal, kennis en professionalisering zijn essentieel in deze snelgroeiende en dynamische impactmarkt. Nederlandse investeerders hebben grote ambities, en belanghebbenden erkennen steeds meer dat het vermogen waarvoor zij verantwoordelijk zijn naast financieel rendement ook een positieve bijdrage kan leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen. Met onze samenwerking tillen we kennis en kwaliteit naar een hoger niveau en kunnen we investeerders ondersteunen om een leidende rol te nemen in impactbeleggen, waar risicomanagement, rendement en impact samenkomen.’

*bron: Van Lanschot Kempen Investment Management, 30 juni 2024

Share Button