BE WTR haalt CHF 39 miljoen op in de laatste Series C financieringsronde, geleid door Convent Capital

BE WTR, het Zwitserse bedrijf dat revolutionaire duurzame wateroplossingen biedt, heeft vandaag de succesvolle afronding van zijn CHF 39 miljoen Series C financieringsronde aangekondigd. De investering werd geleid door Convent Capital, een gerenommeerd Nederlands Agri Food groeikapitaalfonds, met substantiële vervolginvestering van PeakBridge via hun Growth 2 Fund, een bekend FoodTech-investeerder en langdurige supporter van BE WTR, Edmond de Rothschild Direct Investments en HHT, het moederbedrijf van serieondernemer Mike Hecker, oprichter, grootaandeelhouder en CEO van BE WTR, en andere particuliere investeerders.

Deze nieuwe financieringsronde zal BE WTR’s missie versnellen om milieuvriendelijke, hoogwaardige wateroplossingen te bieden, waarmee toegang tot kwalitatief hoogstaand drinkwater wordt gegarandeerd en de afhankelijkheid van wegwerpverpakkingen en plastics wordt verminderd. Het bedrijf loopt voorop in innovatie op het gebied van waterzuivering, distributie en duurzaamheid, met als doel nieuwe normen te stellen voor hoe water wordt geconsumeerd in residentiële, commerciële en horeca sectoren.

“We zijn verheugd om Convent Capital Agri Food Fund als nieuwe partner te verwelkomen op onze reis,” zegt Mike Hecker, CEO van BE WTR. “Deze financieringsronde stelt ons in staat om onze circulaire bottel-operaties in Europa, het Midden-Oosten, Noord-Amerika en Azië op te schalen en ons productaanbod uit te breiden, waardoor we verdere innovatie in de waterindustrie kunnen stimuleren. We zijn ook dankbaar voor het voortdurende vertrouwen en de steun van PeakBridge, die een belangrijke rol heeft gespeeld in onze groei tot nu toe.”

De investering van Convent Capital Agri Food Fund onderstreept hun toewijding aan impact gedreven bedrijven. “Wij geloven dat BE WTR uniek gepositioneerd is om enkele van de kritieke uitdagingen rond logistiek, afval en de gezondheidsimplicaties van waterconsumptie aan te pakken. Hun visie sluit aan bij ons doel om bedrijven te ondersteunen die blijvende waarde creëren voor de samenleving en het milieu,” zegt Dirk Hoorn, CEO en oprichter van Convent Capital.

PeakBridge, een toonaangevend agrifood tech durfkapitaalfonds, bevestigde opnieuw haar steun aan BE WTR. “Bij PeakBridge investeren we in oplossingen die niet alleen de wereldwijde uitdagingen van vandaag aanpakken, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst. BE WTR’s geavanceerde benadering van duurzame waterconsumptie sluit perfect aan bij onze waarden, en we zijn enthousiast om hun reis naar wereldwijde impact te blijven ondersteunen,” aldus Erich Sieber, Managing Partner bij PeakBridge.

BE WTR zal de fondsen gebruiken om haar Zwitserse en internationale bereik uit te breiden, inclusief het betreden van nieuwe markten zoals die van China en Noord-Amerika, te investeren in onderzoek en ontwikkeling, en het constant verbeteren van haar markt leidende portfolio van wateroplossingen. BE WTR’s innovatieve, circulaire aanpak biedt een duurzamer alternatief voor traditionele flessenwaterconsumptie door ter plaatse gebotteld, gefilterd en voortreffelijk smakend water in elegant vormgegeven glazen flessen aan te bieden.

Over BE WTR

Opgericht in Zwitserland, is het B-Corp-gecertificeerde BE WTR toegewijd aan het veranderen van de manier waarop mensen water ervaren en consumeren. Door hoogwaardige, duurzame wateroplossingen te bieden voor premium horeca, hoogstaande gastronomie, kantoren en woningen, zet BE WTR zich in om plastic afval, wegwerpverpakkingen te verminderen en milieubeheer te bevorderen. De innovatieve, compacte bottelarijen van het bedrijf, die zich bevinden op de plaats van consumptie of in stadscentra, zijn de volgende stap naar verantwoordelijker en moderner flessenwater. De nieuwste, omringd door massale media-aandacht, werd medio september geopend in het 18e arrondissement van Parijs. De volgende fabriek opent in november in het Rosewood in Abu Dhabi en het bedrijf is van plan tegen eind 2025 meer dan 20 bottelarijen te exploiteren.

Het merk innoveert ook in ontwerp watersystemen die zich richten op gastronomie, kantoren en residentiële klanten met de BE WTR AQTiV-reeks, een innovatie op het gebied van wateractivatie. BE WTR is de watersponsor van Bocuse d’Or en brengt smaak- en duurzaamheidsinnovaties naar toonaangevende restaurants over de hele wereld. www.bewtr.com

Over Convent Capital

Convent Capital is een Europese investeerder met een langetermijnvisie. Het bedrijf heeft directe investeringen in vijf platformbedrijven in Europa en Noord-Amerika, naast het beheer van themafondsen zoals het Agri Food Fund (€150 miljoen). Het Agri Food Fund richt zich op het verstrekken van groeikapitaal aan innovatieve bedrijven die een positieve impact hebben op duurzaamheid, innovatie en maatschappelijke vooruitgang binnen de sector. www.conventcapital.nl

Over PeakBridge: PeakBridge is een wereldwijd durfkapitaalfonds

Share Button