ZonnepanelenDelen wordt Zonhub

Bron
Zonhub

ZonnepanelenDelen gaat verder onder een nieuwe naam: Zonhub. Deze naamsverandering weerspiegelt de groeiende internationale ambities en markeert de nieuwe fase van het bedrijf waarin naast crowdfunding ook andere diensten worden aangeboden. Zonhub organiseert financiering voor middelgrote zonne-energieprojecten en energieopslag. Als hub verbindt zij financiers met initiatiefnemers, en verkopers van duurzame energieprojecten met kopers. 

Zonhub is de hub die inmiddels 300 professionele projectpartners (projecteigenaren, financiers, installateurs en energieleveranciers) met 12.000 particuliere investeerders heeft verbonden en 120 miljoen euro heeft gefinancierd voor de energietransitie. Met twee AFM-vergunningen, eigen software en ambitieuze internationale plannen staan we aan het begin van een nieuwe groeifase. De basis is gelegd; nu is het tijd om de impact exponentieel te vergroten.

ZonnepanelenDelen is in 2014 publiekelijk gelanceerd met het idee om iedereen toegang te geven tot zonne-energie. Vandaag de dag is de fintech de oude merknaam ontgroeit. Het 10-jarig bestaan van het platform is een prachtmoment om Zonhub te introduceren. Bouwend op deze historie kijken we uit naar een zonnige toekomst, waarbij Zonhub dicht bij de missie blijft om de energietransitie te versnellen dankzij de beste financiële dienstverlening.

Financiering van de energietransitie is volgens de VN een van de belangrijkste pijlers om de klimaatdoelen te halen. Duurzame energieprojecten vereisen aanzienlijke kapitaalinvesteringen, waardoor de juiste financiering essentieel is. Zonhub speelt hierin een sleutelrol door de best mogelijke financieringsoplossing te bieden. Daarnaast vergroten we de liquiditeit door een secundaire markt te faciliteren via de Zonhub Marktplaats waar projecten, in ontwikkeling of al operationeel, kunnen worden verkocht.

De businessunits van Zonhub bestaan uit het investeringsplatform Zonhub Investeren, Zonhub Lease voor financial lease bij het MKB en Zonhub Marktplaats voor projecteigenaren. Zonhub is sinds enkele maanden ook actief in de Franse markt.

De eigen software biedt volledige ondersteuning aan de businessunits voor optimale verwerking van de financiering en de onderliggende contracten. Daarbij hebben de klanten en de projectpartners hierdoor altijd inzicht in de laatste stand van zaken.

Sven Pluut, oprichter van Zonhub: “Met deze nieuwe naam omarmen we niet alleen onze internationale ambities, maar ook onze groeiende rol als dé schakel in de financiering van duurzame energieprojecten. Sinds onze start in 2014 hebben we enorme stappen gezet en heel veel duurzame impact gemaakt. Met Zonhub bouwen we verder aan dat succes. Zonhub blijft zich inzetten om innovatieve financieringsoplossingen te bieden die duurzame energieprojecten mogelijk maken, zowel in Nederland als wereldwijd.”

Share Button