Byont lanceert Europees biogasplatform ondersteund door aanzienlijke kapitaalinbreng van Asterion

Bron
Byont

Byont, een toonaangevende Europese biogasproducent in de Benelux, heeft een aanzienlijke kapitaalinvestering veiliggesteld van Asterion Industrial Partners om te investeren in biogasinstallaties in heel Europa. Asterion is een onafhankelijke vermogensbeheerder die zich richt op Europese infrastructuur met meer dan € 4 miljard aan activa onder beheer.

De biogasproducent Byont in de Benelux heeft een aanzienlijke kapitaalinvestering ontvangen van Asterion voor de overname van meerdere Europese WKK-projecten, om deze strategisch te upgraden om biomethaan of bio-LNG te produceren. Naast de aanzienlijke kapitaalverhoging kondigt Byont met genoegen de overname aan van zijn eerste twee grootschalige WKK-projecten, van respectievelijk Arbio BV en Biofer BV, die zullen worden geüpgraded om biomethaan te produceren. De kapitaalinvestering van Asterion zal ook een verdere pijplijn van  overnamemogelijkheden in heel Europa financieren. Longspur Capital trad op als enige financiële adviseur bij de kapitaalverhoging en overnames.

De twee tot nu toe verworven installaties, gevestigd in België, zijn WKK-projecten die mest en ander organisch afval vergisten tot waardevolle producten die kunnen worden gebruikt om de energiesector te decarboniseren. Nadat de projecten zijn geüpgraded, kunnen ze genoeg biomethaan produceren om ongeveer 15 miljoen m3 aardgas te vervangen en 50.000 ton CO2 per jaar te verminderen.

Roel Slotman en Jacco van de Velde, Management van Byont, merkten op: “We zijn erg dankbaar voor de steun van Longspur om deze transactie succesvol af te ronden en we kijken ernaar uit om met Asterion samen te werken om onze ambitie om de energietransitie te versnellen waar te maken. De ervaring van Asterion in de duurzame infrastructuursector zal een waardevolle bijdrage zijn aan onze langetermijnstrategie.”

Bas Verloop en Michiel Klomp, Partners bij Longspur Capital, voegden toe: “Longspur is verheugd om Byont te hebben ondersteund bij deze mijlpaaltransactie. We willen Asterion Industrial Partners en hun respectievelijke adviseurs bedanken voor het maken van dit een plezierig en positief proces. Biogas is een ongelooflijk belangrijk kenmerk van ons toekomstige energiesysteem en we kijken ernaar uit om Byont’s toekomstige succes te zien.”

Share Button