NWB Bank publiceert ESG-transitieplan

Bron
NWB Bank

NWB Bank heeft vandaag haar ESG-transitieplan gepresenteerd. Dit plan, dat de opvolger is van het in 2022 gepubliceerde Klimaatactieplan, beschrijft welke stappen de bank neemt om een positieve bijdrage te leveren aan klimaat, natuur en maatschappij. 

“Als bank van en voor de publieke sector voelen we de verantwoordelijkheid om een actieve rol te spelen bij het realiseren van een duurzame en inclusieve toekomst. Dit is ook belangrijk voor het beheersen en beperken van de mogelijke duurzaamheidsrisico’s voor onze eigen bedrijfsvoering en prestaties. In ons ESG-transitieplan stellen we duidelijke doelen waarmee we sturing geven aan onze eigen organisatie om vervolgens samen met onze klanten nog meer impact te kunnen maken”, aldus Lidwin van Velden, CEO van NWB Bank.

De transitie naar een duurzame samenleving vraagt om een integrale aanpak. Duurzaamheid behelst nadrukkelijk meer dan alleen klimaat en onderwerpen als klimaatadaptatie, klimaatmitigatie, biodiversiteit, waterbeheer en circulariteit zijn sterk met elkaar verweven. Tegelijkertijd kan verduurzaming alleen succesvol zijn als deze ook sociaal en inclusief is. De bank vraagt aan haar klanten om actieplannen op te stellen waarin deze thema’s terugkomen en roept hen daarbij op de samenwerking op te zoeken met elkaar en met de bank.

Share Button