De crowdfunding van het familiebedrijf de Reestlandhoeve is geslaagd. Dat betekent dat het doelbedrag van 375.000 euro gehaald is. In totaal zijn er tot nu toe 119 investeerders die achter de plannen staan om de wijngaard en horeca uit te breiden en meer plekken te creëren voor dagbesteding en mantelzorgers. Geïnteresseerden kunnen nog mee investeren via het platform CrowdAboutNow, want de crowdfunding staat nog 6 dagen live.
Voor de volgende generatie
Wilma Huisman, oprichtster van de Reestlandhoeve, vertelt: “Toen John en ik ruim twintig jaar geleden de Reestlandhoeve begonnen, droomden we van een plek waar wijnbouw en zorg hand in hand gaan. Een plek waar de natuur haar gang kan gaan, waar mensen tot rust komen en waar generaties samenwerken. Vandaag staan we op een bijzonder kruispunt: de volgende generatie, Bas en Lynn, staat klaar om ons familiebedrijf voort te zetten. Om die overdracht mogelijk te maken investeren we in de toekomstbestendigheid van het bedrijf en met het slagen van de crowdfunding is het gelukt!”.
Plannen voor groei
Om de Reestlandhoeve toekomstbestendig te maken heeft de ondernemende familie meerdere bestemmingen voor de opgehaalde financiering. Met het minimale bedrag van 375.000 euro kan de bouw van de nieuwe multifunctionele ruimte gerealiseerd worden, inclusief wijnopslag, keuken en kantoorruimtes. Elke euro die daarboven opgehaald wordt, gaat naar een nieuwe klusschuur waar zorgdeelnemers kunnen werken. De opbrengsten die hiermee verdiend worden, worden direct weer gebruikt om nieuwe klusmaterialen te kopen.
Het was wel spannend
Bas Huisman, zoon van de oprichters, laat op Instagram weten dat hij de crowdfunding wel spannend vond. “Halen we de 100% niet, dan wordt al het geld teruggestort en zitten wij met lege handen”, aldus Bas. Nu, met nog 6 dagen te gaan, is het doelbedrag bereikt en kunnen hij, zijn ouders en zijn zus Lynn aan de slag om de plannen te realiseren. “We zijn trots dat we 119 leden hebben kunnen toevoegen aan onze Reestlandhoeve-familie dankzij deze crowdfunding en dat we voor de komende generaties een plek voor mens, natuur en heerlijke wijn kunnen bieden.”, vertelt Wilma.