Bron
SNS Bank
SNS Bank introduceert samen met haar dochter ASN Bank een beleggingshypotheek met duurzame fondsen. Daarmee is SNS Bank de eerste belangrijke hypotheekaanbieder met een duurzame hypotheek standaard in het assortiment.
SNS Bank speelt hiermee in op de toenemende behoefte van de consument aan duurzaam sparen en beleggen.
Steeds meer consumenten kiezen voor duurzaam sparen en beleggen. In 2005 investeerde de Nederlandse consument in totaal maar liefst 9,4 miljard euro in duurzame spaar- en beleggingsfondsen (bron: VBDO). Maar de consument die een duurzame hypotheek wil, heeft nauwelijks keus. Tot op heden heeft geen enkele belangrijke hypotheekaanbieder een duurzame hypotheek standaard in het assortiment. Vanaf 21 augustus brengt de SNS Hypotheek met duurzame ASN Fondsen daar verandering in.
Hypotheek met ASN Fondsen
De ASN Fondsen investeren uitsluitend in duurzame projecten en in bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarbij zijn de duurzaamheidprestaties net zo belangrijk als het financieel rendement. Met de SNS Hypotheek met duurzame ASN Fondsen betaalt de consument maandelijks een bedrag aan rente en inleg. Afhankelijk van het beleggingsprofiel wordt de inleg belegd in een mix van ASN Fondsen. Verandert de situatie van de consument en daarmee het beleggingsprofiel, dan kan er geswitched worden naar een andere mix van ASN Fondsen.
Fondsen waarin belegd kan worden zijn het ASN Obligatiefonds, het ASN Mixfonds, het ASN Aandelenfonds, het ASN Milieu- en Waterfonds en het ASN Small- en Midcapfonds
Mogelijk bij Budget Hypotheek
De ASN Fondsen kunnen gekozen worden bij SNS Budget Hypotheek: de eerste modulaire hypotheek zonder onnodige extras. Hierbij kan de consument zelf bepalen welke bouwstenen zijn hypotheek bezit. Dit heeft invloed op het tarief en de maandlasten die de consument moet betalen. Daarnaast zijn er meer keuzemogelijkheden voor extra renteverlaging waardoor de besparing op kan lopen tot tien procent van de bruto maandlasten. SNS Bank loopt voorop in hypotheekland door als eerste een modulaire hypotheek aan te bieden waarbij de consument niet automatisch betaalt voor opties die hij niet altijd nodig heeft.