Metabolic lanceert crowd investment campagne op Duurzaam Investeren.nl om nationale en wereldwijde duurzaamheids initiatieven te stimuleren

Bron
Metabolic

Partner

Het in Amsterdam gevestigde Metabolic, een toonaangevend advies-, software- en ontwikkelingsbureau voor systeemverandering, lanceert een crowd investing campagne voor een bedrag van €1,5 miljoen op DuurzaamInvesteren.nl, Nederlands grootste investeringsplatform voor duurzame groei. Deze campagne is een cruciaal moment in het vergroten van de wereldwijde impact van de organisatie en biedt beleggers een unieke kans om initiatieven te financieren die een brug slaan tussen ambitieuze duurzaamheidsdoelen en uitvoerbare oplossingen.

Inzetten op systeemverandering door strategisch investeren

“Deze crowd investment campagne is cruciaal om ons werk naar een hoger niveau te tillen, zodat we ambitieuze visies kunnen omzetten in tastbare, reproduceerbare resultaten waar gemeenschappen wereldwijd van kunnen profiteren en zodat we transformatie-initiatieven in belangrijke sectoren van de economie kunnen blijven ondersteunen”, zegt Eva Gladek, oprichter en CEO van Metabolic.

Bewezen track record, stevige ambities

Metabolic heeft ervaring met meer dan 800 projecten in 40 landen, 150 steden en meer dan 300 bedrijven, zoals onder andere Alpro, Gemeente Amsterdam, Diageo, Heineken, HEMA, Pepsico, Philips en WWF. Met deze projecten heeft Metabolic laten zien dat met strategische systeeminterventies wereldwijde problemen zoals klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en sociale ongelijkheid effectief kunnen worden aangepakt. De organisatie heeft in het verleden onder andere De Ceuvel in Amsterdam succesvol getransformeerd tot een toonbeeld van circulaire ontwikkeling, maar de visie van Metabolic reikt veel verder dan individuele projecten.

Het geld dat via crowd investment wordt opgehaald zal worden gebruikt om de groei en impact van de organisatie te ondersteunen en het proces naar een duurzamere toekomst te versnellen. Met deze financiële steun wil Metabolic laten zien hoe systeeminitiatieven kunnen worden opgeschaald naar een brede, holistische impact op de 6 belangrijkste transitiegebieden: steden en regio’s, voedsel en landgebruik, producten en diensten, financiën, bestuur en mindset.

Waarom dit juist nu van belang is

Steeds meer mensen die actief zijn op het gebied van duurzaamheid en systeemverandering beseffen dat het niet zozeer schort aan ambitie, maar dat er meer behoefte is aan actie. Er is echter een grote kloof tussen de toezeggingen/taakstellingen op hoog niveau en de uitvoering in de praktijk. Metabolic voorziet in deze behoeften met een systeemstrategie die bewezen methodologieën combineert met innovatief denken en meetbare resultaten.

Dit is een beslissend moment voor systeeminterventies,” aldus Gladek. “Er wordt veel gepraat over wat er moet gebeuren, maar er gebeurt nog te weinig. Met deze crowd investment sactie kunnen we de wereld laten zien dat duurzame ontwikkeling geen leeg begrip is, maar een praktijk die effectief en op grote schaal kan worden geïmplementeerd.

Binnen dit kader is Metabolic dit jaar met een delegatie vertegenwoordigd op de New York Climate Week.

Hoe investeerders een verschil kunnen maken

De crowd investment campagne gaat van start op 23 september 2024 en biedt beleggers de kans om een bijdrage te leveren aan deze belangrijke beweging. Met hun deelname dragen ze bij aan de financiering van projecten die tastbare sociale, economische en milieuvoordelen opleveren en ondersteunen ze Metabolics initiatieven voor een duurzame toekomst voor gemeenschappen overal ter wereld. Er kan tot en met 21 oktober worden geïnvesteerd.

Het platform DuurzaamInvesteren.nl biedt particulieren de mogelijkheid om direct bij te dragen aan projecten die een meetbare impact hebben op lokale gemeenschappen en duurzaamheidsdoelen wereldwijd, en om tegelijkertijd rendement op hun investering te realiseren in de vorm van rente.

Doe mee

Metabolic roept Nederland en de bredere Europese gemeenschap op om te investeren in de toekomst van duurzaamheid: een fundamenteel stabiele wereldeconomie waarin mens en natuur floreren. Deze crowd investment campagne is meer dan alleen een mogelijkheid om te investeren – het is een kans om een organisatie te steunen die zich inzet om complexe uitdagingen aan te pakken en systeemwerk naar een hoger plan te tillen.

Ga voor meer informatie over de campagne of over investeren naar de project pagina op het duurzaamInvesteren.nl platform.

Share Button