Circulaire modelabel MARTAN opent investeringsmogelijkheid via Eyevestor

Bron
MARTAN

Circulair modelabel MARTAN biedt vanaf deze week de unieke kans aan iedereen om mede-eigenaar te worden van een toekomstbestendig en circulair modemerk. Via sharefunding platform Eyevestor kunnen impact investeerders en particulieren nu investeren in de verdere internationale groei van MARTAN. “Zeven experts uit de industrie hebben al in ons geïnvesteerd. Nu is het jouw kans om samen met ons het verschil te maken,” aldus Eugénie, co-founder en commercial director. “Dit is meer dan alleen investeren, het is een kans om samen te werken aan een betere, duurzamere mode-industrie.” 

MARTAN staat bekend om haar innovatieve aanpak. Het merk transformeert afgekeurd textiel uit de luxe hotelindustrie in high-end ontwerpen. “De mode-industrie is één van de grootste vervuilers ter wereld, terwijl er genoeg textiel is om de volgende zes generaties te kleden,” vertelt Douwe de Boer, co-founder van MARTAN. Het merk zet zich in voor een circulaire economie en hergebruikt hoogwaardige stoffen die anders verloren zouden gaan. Dit resulteert in een vermindering van de CO₂-uitstoot met 82% en 98% minder waterverbruik, vergeleken met merken die nieuw of zelfs biologisch katoen gebruiken.

De eerste ready-to-wear collectie kwam uit in april 2023. Sinds de lancering heeft MARTAN meer dan 1500 ontwerpen verkocht, 3 ton textiel upcycled en meer dan €360.000 aan organische omzet gegenereerd. Het merk heeft drie keer op rij Amsterdam Fashion Week geopend en debuteerde deze zomer op de Copenhagen Fashion Week. MARTAN is klaar voor de volgende stap: internationale expansie.

Voor deze investeringsronde werkt MARTAN samen met Eyevestor, een platform dat het voor iedereen mogelijk maakt om eenvoudig aandelen te kopen en mede-eigenaar te worden van bedrijven. “Eyevestor sluit naadloos aan bij ons circulaire en duurzame bedrijfsmodel,” zegt Eugénie Mulier,. “Het stelt ons in staat om op een transparante en toegankelijke manier kapitaal op te halen terwijl we tegelijkertijd een community van betrokken aandeelhouders en supporters opbouwen.” Investeren kan al vanaf €250,-.

“We willen met onze investeerders de mode-industrie hervormen,” legt Diek Pothoven, co-founder, uit. “Met deze ronde willen we onze groei versnellen door ons team uit te breiden met focus op internationale wholesale, Europese pop-ups en shows en een flagship store in Amsterdam. Met deze plannen voorspellen we tegen 2027 winstgevend zijn.”

De markt voor duurzame mode groeit wereldwijd snel. Het wordt momenteel gewaardeerd op 7 miljard, met een verwachte groei naar 30 miljard euro in de komende vijf jaar. MARTAN speelt een belangrijke rol in deze transitie door hoogwaardige, circulaire mode te bieden die zowel betaalbaar als bijzonder is. “We nemen elke dag marktaandeel in van traditionele virgin fashion. Onze extreem schaalbare aanpak stelt ons in staat om in te spelen op de snel groeiende vraag naar duurzame mode,” aldus Eugénie.

Share Button