Pluq verzekert zich van 50 miljoen euro om aantal laadpunten fors uit te breiden

Bron
Pluq

Is sneller altijd beter? Pluq, specialist in laadoplossingen voor elektrische auto’s, denkt van niet.  Langzamer laden is efficiënter, goedkoper en voorkomt problemen op het elektriciteitsnet.  De Zweedse investeerder P Capital Partners onderschrijft deze visie en verleent Pluq een raamwerk kredietfaciliteit van 50 miljoen euro om het netwerk in Europa uit te breiden.

Het Amsterdamse Pluq richt zich op Destination Charging; laden op locaties waar mensen langere tijd moeten of graag willen zijn. Denk aan hotels, kantoren, pretparken en ziekenhuizen. Door gebruik te maken van bestaande infrastructuur, wordt parkeren een kostenefficiënte, tijdbesparende en energiezuinige oplossing. Bovendien creëert Pluq een nieuwe inkomstenbron voor vastgoedeigenaren en organisaties, aangezien ze alle kosten van aanleg en onderhoud financiert en locatie-eigenaren laat meedelen in de opbrengst.

“Doordat de focus van veel partijen op snelladen en openbaar laden ligt, is in het semi-openbare, bestemmingsgebonden domein een wereld te winnen”, zegt Lars de Boer, Investment Manager bij P Capital Partners.

“Schaal is alles bij laden”, legt Managing Partner Ulf Hamberg uit. “We zijn blij dat we het Pluq-team met dit financiële raamwerk kunnen helpen om de volgende stap te zetten.”

Voor Pluq is het partnership met P Capital Partners de bevestiging van haar eigenzinnige visie. Pieter Zijlema, CEO en medeoprichter: “We kunnen onze plannen nu verder vormgeven, zodat elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk wordt, zonder het elektriciteitsnet in problemen te brengen. Qua laden is sneller niet altijd beter, maar de uitbreiding van ons netwerk kan ons niet snel genoeg gaan.”

Share Button