VodafoneZiggo lanceert succesvol tweede groene obligatie ter ondersteuning van duurzaamheidsstrategie

VodafoneZiggo heeft de succesvolle uitgifte afgerond van zijn tweede groene obligatie. Daarmee heeft het bedrijf 575 miljoen euro opgehaald om de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf verder te ondersteunen. Na de uitgifte van zijn eerste groene obligatie in 2020 blijft VodafoneZiggo zich inzetten voor de financiering van duurzame projecten. Onder het Green Bond Framework garandeert VodafoneZiggo dat het equivalent van de opbrengst binnen 36 maanden wordt toegewezen aan projecten, die in lijn zijn met de klimaat- en milieudoelstellingen van het bedrijf.

VodafoneZiggo gebruikt de groene obligatie om bestaande schulden te herfinancieren. Het bedrijf blijft zich inzetten voor een duurzame financiële strategie en zorgt ervoor dat de kapitaalstructuur in lijn blijft met de bredere ESG-doelstellingen. Dit volgt op het succes van de eerste groene obligatie van het bedrijf in 2020, waarbij 700 miljoen euro werd opgehaald om duurzame initiatieven binnen de bedrijfsvoering te ondersteunen.

ESG-doelstellingen

Ritchy Drost, CFO van VodafoneZiggo: “De lancering van onze tweede groene obligatie is een belangrijke mijlpaal in onze voortdurende inzet op het gebied van duurzaamheid. We stemmen onze financiële strategie opnieuw af op onze ESG-doelstellingen op lange termijn, zodat we onze ecologische impact verminderen en tegelijkertijd een duurzame kapitaalstructuur behouden. Deze groene obligatie biedt ons de mogelijkheid om door te gaan met de financiering van initiatieven die helpen onze CO2-voetafdruk te verkleinen en onze overgang naar een klimaatbestendige toekomst te versnellen.”

Investeren in groene projecten

Eenzelfde bedrag als de opbrengsten van de groene obligatie zal VodafoneZiggo investeren in duurzame projecten die helpen de ecologische impact van het bedrijf te verminderen, in overeenstemming met het Green Bond Framework. Deze projecten kunnen investeringen omvatten in hernieuwbare energie, verbeteringen in energie-efficiëntie, circulaire economie, duurzaam vervoer en duurzame gebouwen.

Het Green Bond Framework is gecertificeerd door Sustainalytics, een wereldwijde aanbieder van ESG-onderzoek en -beoordelingen. Dit garandeert dat de groene financiering van VodafoneZiggo in lijn is met internationale best practices zoals uiteengezet in de ICMA Green Bond Principles. Het bedrijf zet zich in om voortgangsrapporten te verstrekken over de toewijzing van middelen en de milieu-impact van zijn groene investeringen, die onafhankelijk zullen worden gecontroleerd.

Transactiedetails

Op 1 oktober 2024 heeft VodafoneZiggo met succes de tweede groene obligatie uitgebracht onder het Green Bond Framework. De uitgifte bestond uit €575 miljoen aan 6,125% Senior Notes met een looptijd tot 2032 en de transactie werd afgesloten op 8 oktober 2024. De opbrengst van deze groene obligatie zal worden gebruikt om $625 miljoen aan 6,0% Senior Notes, aflopend in januari 2027, te herfinancieren. Dit kan in de loop van de tijd gebeuren door middel van aankopen op de open markt, onderhandelde privétransacties, openbare biedingen, aflossingen, vooruitbetalingen, terugkopen of anderszins. Deze transactie was leverage-neutraal en resulteerde in een verlenging van de looptijd van de schulden van VodafoneZiggo

Share Button